zaterdag 20 januari 2024

Eens wat anders: een ADS-B ontvanger (2)

Een tussenstapje. De eerste test was met een 'echte' RTL stick, en een helemaal ingeschoven telescoopantenne, en dit geheel zat met plakband bovenin een raam op de begane grond geplakt. De ontvangst was bijvoorbeeld zo:


Het bereik is te vergroten door een betere opstelplaats, een betere ontvanger en een betere antenne. Een betere opstelplaats was er wel, een betere ontvanger (Flightaware pro stick plus) was te leveren, maar de speciale buitenantenne van Flightaware had een steeds verder naar achter in de tijd schuivende leverdatum. 

Daarom eerst maar een Flightaware pp stick besteld, en deze constructie:

op de eerste verdieping bovenin een raam vastgeplakt. De Pi verhuisde mee. Het bereik maakte een grote sprong voorwaarts:

Vanaf de eerste verdieping is het uitzicht naar het zuidwesten heel goed, en dat is op het bereik te zien. Vliegtuigen boven Oost-Friesland raken al snel uit zicht en richting NW en ZO is het bereik beperkt.

Op zoek naar alternatieven voor de antenne kwam ik bij het Slowaakse Vinnant terecht en die hadden een redelijk geprijsde 9 (naar hun zeggen) dBi antenne, en die heb ik besteld.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten