dinsdag 1 september 2020

1 september: windpark N33 Meeden

170.0500 MHz zwak Groningen westpoort, ik nam eerder aan dat deze frequentie ergens uit deze buurt zouden komen; eerder met een DCS gehoord.

455.8900 MHz DCS047 kraanaanwijzingen Groningen ZW

165.7900 MHz flard Groningen westpoort.

155.7125 MHz volle sterkte omg Oostwold WK

Verder tussen Scheemda en Meeden, waar op dat moment aan molen 6 werd gehesen, gehoord:

169.0300 MHz NL gepraat over lange en korte stukken. Mij onbekend.

170.3700 MHz tq 167.9 NL kraangepraat met volle sterkte over de toren; dit zal de LTM 1750 van Barneveldse kraanverhuur, die de onderkanten van de torens op de fundering zet. Deze staat nu ergens O van Veendam.

PMR 6 DCS452 Aanwijzingen aan de rupskraan die de bovenhuizen en de rotor aan de molens hangt, zoals gezegd bezig met de 6e molen. Deze mensen komen uit Polen o.i.d.:


N.B.: DCS452 bleek niet in m'n PMR porto te zitten, daarom staat de tq op 0.

PMR 7, nog geen DCS gezien, wel O-Europees gepraat hoog in de wind gehoord de laatste week.

PMR8 DCS271 wordt zoals enkele dagen geleden gemeld gebruikt door mensen die waarschijnlijk iets van interne afbouw doen.

Samenvattend: vreemd toch weer. Je zou verwachten dat zo'n groot en nogal omstreden project gepaard zou gaan met zo veel mogelijk versluiering aan alle kanten, ik had ergens verwacht dat er wel een tijdelijk tetra-netje voor beveiliging en uitvoering zou komen, of tenminste een obscure frequentie, maar nee hoor: Babyfoonfrequenties. Hoewel: de Jumbo in Oude Pekela zit dacht ik ook op PMR 6. Even de tq wijzigen en ze kunnen hun eten klaar laten leggen!

En nog wat: in deze omgeving wordt op dit moment aan meerdere grote projecten gewerkt; er wordt op de gaslocatie Uiterburen nog gewerkt, de uitbreiding van de stikstoffabriek bij Zuidbroek zal een boel activiteit met zich meebrengen, ten zuiden daarvan, W van het Wildervankkanaal wordt een vrij groot zonnepark aangelegd (al is dat behoorlijk klaar) en op het HS station bij Meeden worden ook nogal wat aanpassingen gedaan. In deze hoek is veel professioneel PMR-gepraat te horen. Vandaar dat ik wel zeker wil zijn van de gebruikers van radiokanalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten